Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Een staat van verwarring is meestal het eerste dat mensen ervaren wanneer ze van de druivensoort Pecorino horen. "Is Pecorino niet een kaassoort?" is een veelgehoorde opmerking en daarin hebben ze geen ongelijk. Pecorino Romano is de volledige naam van de welbekende kaassoort en de Pecorino waar wij het over hebben is een herontdekt druivenras uit de Abbruzo/Marche. Beide Pecorino's zijn afgeleid van hetzelfde woord: pecora, "schaap" in het Italiaans. De verbinding met de kaassoort is evident, maar die met de druif minder voor de hand liggend. Men zegt dat de schapen een voorliefde hadden voor specifiek deze druivensoort wanneer ze tussen de wijnstokken gedreven werden van weide naar weide.
De druiventrossen zijn klein en de productie per hectare is laag. Na de oogst worden de druiven geperst en ontsteelt en houdt hij, gedurende 12 uur, contact met de schil. Hierna volgt een soft pressing. 80% van de wijn rijpt in RVS tanks en de overige 20% in eikenhouten vaten.
Deze wijn heeft een strogele kleur met groene tinten. In de neus komen aroma’s naar voren van peren en tonen van balsamico die de goede kwaliteit van het hout onthult.
Deze wijn is heerlijk als aperitief en bij visgerechten.
Wijnexperts met het beste Italiaanse wijnassortiment
Werkdagen voor 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
Voor ieder moment de perfecte Italiaanse wijn.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad