Welkom op de vernieuwde website van ViNODORATO, voorheen De Wijnborch.
Vragen? Bel ons 073-7370326
Vóór 16:00 uur besteld? Morgen in huis!
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klanten beoordelen ons met een 9.0
Specialist in Italiaanse wijnen

Baglio Gibellina - U Passimiento 2017

€9,25 Incl. btw
  • Bestel 6 voor €8,99 per stuk en bespaar 3%
Beschikbaarheid:
Backorder
Levertijd:
2-3 weken

Een award-winnende wijn, gemaakt van de Siciliaanse Nero d'Avola (70%) en Frappato (30%) druiven. Een intense geur van rijpe rode bessen tegemoet. Op de tong een volle body met warme smaken. De zachte en elegante tannines zorgen voor een perfecte balans.

Over deze Italiaanse wijn

 

Een interessante combinatie van de twee bekendste, Siciliaanse druiven. De Nero d'Avola gedijd het best onder koele omstandigheden, terwijl de Frappato juist een warm en droog klimaat wenst. Dit maakt Vittoria ideaal voor de U Passimiento. Het microklimaat is zeer geschikt dankzij de gunstige ventilatie en temperatuurwisselingen. 


Hoe wordt deze Italiaanse wijn gemaakt?


De Frappatodruiven worden geplukt wanneer ze net rijp zijn om de frisheid te behouden, terwijl de Nero d’Avola druiven tot laat in de herfst aan de rank blijft zitten om ze, mede door de wind in de wijngaard, op natuurlijke wijze al iets in te laten drogen. Hierdoor zijn de druiven zeer rijp en bevatten ze veel suikers. 
 
Na de oogst worden ze voorzichtig in houten kisten gelegd om een deel eerst te laten drogen (de ‘passimiento’ methode) en vervolgens voorzichtig te worden geperst. 
 
Hierna fermenteert de most bij een gecontroleerde temperatuur. Om de zoetheid te behouden, onderbreken ze het gistingsproces vroegtijdig, waarna de wijn nog een aantal maanden mag rijpen in stalen tanks. Dit levert een geconcentreerde smaak op die doet denken aan rozijnen. 

 

Hoe smaakt deze wijn en waar is hij lekker bij? 

 

Het volle, warme karakter is uitnodigend in combinatie met pastagerechten of een heerlijk stuk lamsvlees. Drink je deze wijn tijdens de borrel? Serveer dan een zachte kaas bij deze wijn. 

Regio:
Sicilië
Jaar:
2017
Druivensoorten:
70% Nero d’Avola, 30% Frappato
Kleur:
Paarsrood
Geur:
Intense neus met geuren van rode bessen
Smaak:
Volle wijn, warm en zacht, met elegante tannines
Past goed bij:
Lamsvlees, eendenborst, stevige pastagerechten en licht-belegen kaas
Serveertemperatuur:
16-18 °C
Alcoholpercentage:
13%

Gerelateerde producten

Deze volle, dieprode wijn is gemaakt volgens de Ripasso-methode, uniek voor Valpolicella. Een pracht
Zacht en rond in de mond, maar ook zeer licht fruitig met een subtiele toon van vanille in de neus.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Dé Italiaanse wijnspecialist

Wijnexperts met het beste Italiaanse wijnassortiment

Jouw partner in wijn, events en gifts

Werkdagen voor 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Echte momentenmakers

Voor ieder moment de perfecte Italiaanse wijn.

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.